• Hoogoorddreef 56L - 1101 BE Amsterdam - info@novisource.nl

Waarom kennisoverdracht zo belangrijk is

28 februari 2024

Binnen Novisource werken we al ruim 14 jaar aan vraagstukken op het gebied van digitalisering, regulatory change, sustainable finance en data management. We leveren onze expertise in de financiële sector, pensioenen en de overheid. Met een team vol ambitieuze toekomstmakers helpen we bedrijven klaar te stomen voor de toekomst. Een team vol mensen betekent ook een heleboel kennis. Deze kennis verdeelt zich over verschillende onderwerpen en is van onschatbare waarde. Bij Novisource beseffen we maar al te goed dat we onszelf in de vingers snijden wanneer we hier niks mee zouden doen. Kennisoverdracht vormt namelijk de ruggengraat van een dynamische organisatie. Het draagt niet alleen bij aan de continuïteit van de bedrijfsvoering, maar is ook de sleutel tot innovatie, efficiëntie en klanttevredenheid. Er zijn verschillende redenen waarom we binnen Novisource veel waarde hechten aan het intern overdragen van kennis. Wij zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje:

  1. Continuïteit: Op het moment dat er binnen een organisatie kennis overgedragen wordt, dan zal dit de bedrijfsprocessen en dienstverlening ten goede komen. De continuïteit verbetert door het delen en documenteren van kennis en de medewerkers zorgen ervoor dat de activiteiten binnen Novisource soepel verlopen. Ook wanneer medewerkers vertrekken of van functie veranderen, zullen processen niet vertragen en zal de kennis binnen Novisource blijven.
  2. Efficiëntie: Kennis overdragen op een effectieve manier zal de efficiëntie verbeteren. Medewerkers profiteren van de best practices die zijn opgesteld en lopen op deze manier niet tegen dezelfde dingen aan als anderen eerder deden. Door kennis op te slaan en openbaar te maken binnen Novisource, hoeft het wiel niet telkens opnieuw uitgevonden te worden en leren we van elkaar.
  3. Innovatie: Naast het verbeteren van de efficiëntie, is het ook nog eens erg innovatief om kennis te delen. Door ideeën en ervaringen te documenteren, krijgen medewerkers een kijkje in de werkzaamheden van anderen. Dit kan tot inzichten en nieuwe oplossingen leiden, waardoor Novisource nieuwe zakelijke kansen kan ontdekken.
  4. Competentieontwikkeling: Door het intern overdragen van kennis wordt de professionele ontwikkeling van medewerkers bevorderd. Ze zullen blijven groeien in hun functie, wat natuurlijk gunstig is voor henzelf en voor Novisource.
  5. Risicobeheersing: Het delen van kennis werpt ook zijn vruchten af binnen het hoofdstuk risicobeheersing. Een punt dat positieve gevolgen heeft voor de organisatie in z’n geheel. Door het delen van kennis en ervaringen worden medewerkers op de hoogte gebracht van potentiële risico’s en kunnen ze nadenken over hoe dit vermeden of geminimaliseerd kan worden.
  6. Klanttevredenheid: Tot slot profiteren ook de klanten van Novisource van kennisoverdracht, omdat het bedrijf beter in staat is om hoogwaardige diensten en oplossingen te bieden. Goed geïnformeerde medewerkers kunnen effectiever reageren op de behoeften van klanten en kunnen de problemen hierdoor sneller en beter oplossen.

Binnen Novisource organiseren we verschillende momenten met onze consultants om deze kennis door te geven of bij te spijkeren. Van trainingen en cursussen tot informele borrels: we kunnen zeker concluderen dat kennisoverdracht een essentieel onderdeel is van het functioneren binnen Novisource. Niet alleen de organisatie, maar ook de individuele medewerkers en de klanten ondervinden de positieve gevolgen van het delen van kennis.

Novisource heeft jarenlange ervaring met het intern delen van kennis en ondersteunt ook hierin andere bedrijven. Is jouw bedrijf toe aan een efficiëntere en innovatieve omgeving? De consultants van Novisource staan klaar om hierbij te helpen! Ga vrijblijvend een gesprek met ons aan en kom erachter wat we voor elkaar kunnen betekenen.

"Elke opdracht en organisatie brengt nieuwe inzichten. De opgedane kennis en ervaringen neem je mee in je volgende opdracht. De mogelijkheid om een opdrachtgever te kunnen helpen en mensen met resultaten blij te maken, levert heel veel energie op."

Marcus Drost

Senior Data Consultant

"Creativiteit en een verandering in denkwijze van medewerkers zijn cruciaal voor een succesvolle digitale transformatie. De technologie is slechts ondersteunend."

Nienke van der Wel

Business Consultant