• Hoogoorddreef 56L - 1101 BE Amsterdam - info@novisource.nl

Implementatie van Datawarehouse, Reporting Facility & Governance

16 december 2022

Implementatie van Datawarehouse, Reporting Facility & Governance

Opdracht

Tegenwoordig is Didiér werkzaam binnen het strategische programma ‘Digital Customer Experience’ (Retail Bank) bij NIBC. Als Business analist is hij in maart 2016 ingestroomd bij NIBC. Na een aantal verandertrajecten voor Bijzonder Beheer en de Buy-to-Let acceptatie desk, is hij binnen het programma ‘DCE’ al gauw doorgegroeid tot product owner. Didiér maakt business analyses, bepaalt prioriteiten en is verantwoordelijk voor stakeholder- en timemanagement. Zijn grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat interne stakeholders en derde partijen hun deliverables kristalhelder en op tijd aanleveren. Dit zodat we geen vertraging oplopen, want zodra één schakel vertraging oploopt heeft dit effect op de gehele keten.

Onze aanpak & resultaat

We besloten een roadmap uit te tekenen die de komende 2,5 jaar moet leiden tot een centrale hypotheekadministratie, een reporting facility voor alle medewerkers en een consistentie downstream van data naar alle hypotheekgerelateerde systemen.

Hierdoor konden we het data warehouse en BO Universe - de Reporting Facility - implementeren. Daarna volgde het zogeheten financial sub-ledger binnen het Management Information System (MIS) en de uitrol van de rapportagetool PRoMMiSe. De laatste interfaces, data-rationalisatie en integratie van de historische hypotheekdata, volgden een jaar later.

Deze oplossing levert vooral op kwalitatief vlak veel op: verlaging van het operationele risico, een toename van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van data en het elimineren van veel foutgevoelige (handmatige) processen. Het geeft medewerkers daarnaast inzicht in datamanagement, governance en business rules.

"Elke opdracht en organisatie brengt nieuwe inzichten. De opgedane kennis en ervaringen neem je mee in je volgende opdracht. De mogelijkheid om een opdrachtgever te kunnen helpen en mensen met resultaten blij te maken, levert heel veel energie op."

Marcus Drost

Senior Data Consultant

"Creativiteit en een verandering in denkwijze van medewerkers zijn cruciaal voor een succesvolle digitale transformatie. De technologie is slechts ondersteunend."

Nienke van der Wel

Business Consultant