Data management: beslissingen op basis van ratio

Data Management

Sturen op basis van feiten

Hoe maak je data leidend?

Beschikbare data is er in overvloed en neemt exponentieel toe, maar hoe zet je data precies in? De ontsluiting van data en datakwaliteit vormen belangrijke uitdagingen voor onze opdrachtgevers. Organisaties verzamelen data graag op een overzichtelijke en efficiënte manier uit verschillende bronnen, zodat deze met elkaar kunnen worden gecombineerd. Datamanagement is daarom voor onze opdrachtgevers een actueel thema. Niet alleen vanuit de eisen van de toezichthouders, maar ook om de juiste (rationele) beslissingen te kunnen nemen.

Data wordt in verschillende systemen opgeslagen met ieder een eigen structuur en omgeving. Met goed datamanagement zorg je ervoor dat je data gestructureerd en beschikbaar is (fit for purpose). Dit zorgt voor overzicht en inzicht en ondersteunt besluitvorming en zakelijke innovaties. Om de kwaliteit van data blijvend te garanderen, zal duidelijk moeten zijn wie de data owner is en op welke wijze met data in de keten wordt omgegaan (data governance). Met de technische trend richting cloud en eisen vanuit wet- en regelgeving ten aanzien van opslag, vormt dit laatste een steeds groter aandachtsgebied.

Onze visie op data management

Datagedreven werken

Data intelligence

Technische infrastructuur

Cloud data management

Hoe Novisource helpt

Data governance

Data consultancy

Compliancy

Beter worden in data management met de Novisource Academy

Op de Novisource Academy leren onze professionals de fijnste kneepjes van het vak, aan de hand van verschillende trainingen. Behaal het certificaat dat jij graag wil behalen, of word nóg beter in een specifiek aspect van je werk.

Inspelen op de behoefte

Veranderingen doorvoeren binnen diverse disciplines

Lees meer

Case data management

Implementatie van Datawarehouse, Reporting Facility & Governance

Betere dataverwerking bij een financiële dienstverlener

Een van onze klanten koos ervoor om haar volledige hypotheekadministratie uit te besteden aan een tweetal externe partijen. Geen probleem natuurlijk, maar het leidt er wel toe dat de enorme hoeveelheid klantdata die maandelijks van beide partijen afkomt, afwijkend is in zowel content als format.

Lees meer

Novisource

Data is de nieuwe olie en moet, net als olie, door een raffinageproces voordat het bruikbaar en 'fit for purpose' is'

Copyright 2023 Novisource