Voldoet jouw bedrijf aan de ESG-wetgeving? Novisource helpt je op weg!

Schrijver: Novisource

Vanaf 2024 moeten alle beursgenoteerde bedrijven en grote ondernemingen verplicht verslag uitbrengen over duurzaamheidsbeleid en prestaties. En de jaren daarna wordt die verplichting nog verder uitgebreid. Dit is ook wel bekend als de ESG-wetgeving. Novisource heeft tal van consultants in huis die zijn gespecialiseerd op het gebied van duurzaamheid en die je kunnen ondersteunen om deze nieuwe wet-en regelgeving te implementeren. Want waar moet je eigenlijk precies op letten om aan de ESG-wetgeving te voldoen?

ESG staat voor ‘Environmental, Social and Governance' (Milieu, Maatschappij en Bestuur). Dat zijn de drie belangrijkste aspecten als het gaat om het meten van duurzaamheid. Vooral de bancaire sector maakt grote veranderingen door. Bedrijven en organisaties worden zich steeds meer bewust van hun impact op het milieu en de samenleving en proberen deze impact dan ook te verminderen.

Novisource helpt je op weg!

Bedrijven en organisaties worden zich steeds meer bewust van hun impact op het milieu en de samenleving en proberen deze impact dan ook te verminderen.

Hieronder hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet over waar je op moet letten als het gaat om ESG:

  • Ontwikkel een duidelijke duurzaamheidsstrategie Bedrijven moeten een duidelijke en gedetailleerde duurzaamheidsstrategie ontwikkelen die is gebaseerd op de behoeften van hun klanten, de marktontwikkelingen en de ESG-regelgeving. Deze strategie moet worden geïntegreerd in de bedrijfsstrategie en operationele plannen van de bank.

  • Versterk de ESG-rapportage Verbeter de transparantie van je bedrijf door gedetailleerde ESG-rapporten op te stellen en deze beschikbaar te stellen aan stakeholders, zoals klanten, investeerders en toezichthouders. Zorg ervoor dat de rapporten belangrijke ESG-indicatoren bevatten en meetbare doelen stellen voor duurzaamheidsprestaties.

  • Bevorder duurzaamheid bij je klanten Ontwikkel programma's en producten die jouw klanten aanmoedigen om duurzame keuzes te maken. Bied bijvoorbeeld groene leningen aan voor investeringen in milieuvriendelijke projecten, stimuleer energie-efficiëntie en moedig klanten aan om verantwoorde consumptiepatronen aan te nemen.

  • Maak duurzame investeringsmogelijkheden beschikbaar Bedrijven kunnen hun klanten duurzame investeringsmogelijkheden aanbieden die gericht zijn op milieu-, sociale en governancedoelen. Deze investeringen kunnen variëren van groene obligaties tot duurzame fondsen. Door actief te investeren in groene financiering initiatieven, zoals duurzame energieprojecten, energiebesparende maatregelen en projecten gericht op klimaatadaptatie bouw je vertrouwen op bij aandeelhouders en je klanten.

Het is belangrijk op te merken dat de implementatie van ESG-maatregelen afhangt van de specifieke aard en omvang van je bedrijf en de partijen die deel uitmaken van de waardeketen van je bedrijf. Heb je behoefte aan duidelijke richtlijnen, ondersteuning en best practices? Door de expertise van onze consultants te gebruiken, kun je met jouw bedrijf je duurzaamheidsprestaties verbeteren en voldoen aan de steeds strengere ESG-regelgeving.

Meer weten over hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat jouw bedrijf voorop gaan in verandering!

Naar de bron

Marcus Drost

Senior Consultant

Business Analyse Data Modeling & Architecture

Elke opdracht en organisatie brengt nieuwe inzichten. De opgedane kennis en ervaringen neem je mee in je volgende opdracht. De mogelijkheid om een opdrachtgever te kunnen helpen en mensen met resultaten blij te maken, levert heel veel energie op.

Naar de Bron

Misschien is dit ook iets voor jou?

Ontdek meer

Artikel geschreven door: Novisource

NIBC - Digital Customer Experience

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

Novisource helpt NIBC Vastgoed Hypotheek bij ontwikkeling online bankomgeving

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

Implementatie van ING Merchant Services

Lees meer

Lees meer

Copyright 2023 Novisource