Ontsluiten van data uit diverse systemen naar de KYC-datamarkt

Schrijver: Novisource

Het bedrijf

Een grootbank (retailbank) in de Randstad

De opdracht

Iedere bank moet voldoen aan de voorwaarden van De Nederlandsche Bank als het gaat om (het voorkomen van) witwassen. Vanuit verschillende systemen moet data worden ontsloten naar de KYC-datamarkt, om daar vervolgens weer features mee te bouwen om de KYC-processen te optimaliseren. Hierbij valt te denken aan onder andere monitoring en periodieke klant-reviewing. De kwaliteit van de data is hierbij belangrijk; bij het bouwen van dit soort functionaliteiten worden checks ingebouwd met betrekking tot datakwaliteit.

Onze aanpak & resultaat

Om ervoor te zorgen dat de teams met de juiste features aan de slag gaan, is er een KYC-roadmap opgesteld voor het hele jaar. Op deze roadmap is er speciale focus op features die binnen het ‘Enhancement Program’ vallen; deze moeten namelijk voor het einde van het jaar zijn opgeleverd om aan de voorwaarden van DNB.

Daarnaast is het Core Team in het leven geroepen, om de samenwerking en coördinatie tussen data management en KYC te waarborgen. Dit team zorgt niet alleen voor het tijdig opleveren van de features, maar kijkt ook naar wat er nodig is voor de aankomende jaren.

Naar de Bron

Sandra Bank

Consultant

Veelzijdige consultant die van verandering houdt

“Ik ben verantwoordelijk voor de implementatie van begin tot eind en betrokken bij de hele keten. Daarnaast kan ik zelf aangeven om aan een specifiek project mee te werken, omdat ik dat gaaf vind.”

Naar de Bron

Misschien is dit ook iets voor jou?

Ontdek meer

Artikel geschreven door: Novisource

NIBC - Digital Customer Experience

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

Implementatie van ING Merchant Services

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

ING MiFID II

Lees meer

Naar de Bron

Copyright 2023 Novisource