Novisource on tour met Marcus Drost

Schrijver: Novisource

In de rubriek “Novisource on tour” nemen we je mee in de wereld van Novisource. Zo krijg je meer inzicht in wie er bij ons werken, wat voor soort opdrachten we uitvoeren en welke events we organiseren.

In deze tweede editie gaan we op bezoek bij Senior Business Analyst Data Modeling & Architecture Marcus Drost. De in Duitsland geboren Nederlander startte zijn carrière, na afronding van een studie Informatica aan de Radboud Universiteit, bij een Oracle Consultancy bedrijf. Na een spannende tijd in de consultancy wereld rondom Oracle begon Banking hem aan te trekken. Hij zette zijn carrière voort bij de ING waar hij o.a. werkte aan processen rondom de dealingroom en securities. Later kwam hij in aanraking met datawarehousing, data requirements analyse en modelleren, kennis welke later de rode draad van zijn carrière zou vormen. Na een dienstverband van 15 jaar heeft hij “de leeuw” tijdens een reorganisatie vaarwel gezegd, waarna hij een propositie opzette voor regressie en reconciliatie software en tegelijkertijd deeltijds ging werken bij een klein consultancy bedrijf op het gebied van BI en test tooling. Hier werkte Marcus als solution consultant binnen de telecommunicatie branche. Het ondernemerschap voor wat betreft de ontwikkeling van een software product bleek weerbarstig te zijn. 

Marcus Drost

Ik vind het prettig dat er events georganiseerd worden. Het zorgt voor reuring. Veel mensen leren kennen en een band opbouwen met je collega’s in een leuke en inspirerende omgeving.

Reuring

In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam Marcus met Novisource in gesprek waar hij direct kon starten bij Delta Lloyd Bank als Business Analyst Data Management en Finance & Risk. Daar werd hij onderdeel van een team wat zich bewoog op het snijvlak van business en IT, datamodel, data-architectuur. Uitdagende opdrachten, fijne collega's met een goede mix van kennis en achtergronden op het gebied van Finance en Data Management en een krachtige interne organisatie zijn de reden dat hij voor Novisource heeft gekozen. “Je hoeft je alleen te focussen op je opdracht, Novisource regelt de rest”, vertelt Marcus.

Ook de Novisource activiteiten buiten zijn opdracht bij de klant trekken hem aan. “Ik vind het prettig dat er events georganiseerd worden. Het zorgt voor reuring. Veel mensen leren kennen en een band opbouwen met je collega’s in een leuke en inspirerende omgeving. Bijvoorbeeld tijdens een Afrikaanse braai op het clubhuis van golfbaan de Old Course, het Brick by Click hypotheken event in de 3D Makerszone of skiën in Les Deux Alps.”

Ontwikkelen, ondersteunen en valideren

In zijn huidige opdracht werkt Marcus voor de ABN AMRO bank binnen de Controlling Grid. Samen met zijn collega's van de afdeling ondersteunt hij het Executive Board bij het bepalen en bereiken van bankbrede prestatiedoelen. Marcus vertelt: “Als Business Analyst definieer en ontwikkel ik datamodellen en concepten die de link leggen tussen Business en IT, ondersteun ik technische engineers met de realisatie van oplossingen en implementaties. En ik valideer of de gebouwde functionaliteiten voldoen aan de vereisten.”

Conform het nieuwe werken na Corona, gaat Marcus op donderdag naar het kantoor Gustav Mahlerlaan op de Zuid-as en werkt hij het liefst dicht bij de dealingroom zoals destijds bij de ING, of op de 19e, hoog met een goed uitzicht over Amsterdam. Daarnaast volgt Marcus ook een Azure opleiding om de Cloud ontwikkelingen van de ABN AMRO technologisch te kunnen begeleiden. “Als consultant is het belangrijk dat je architectuurvraagstukken begrijpt om de juiste keuzes te maken. De Cloud maakt complexe technologie beschikbaar zonder dat je toegang hebt tot een datacenter. Hier liggen grote kansen.”

Naar de Bron

Marcus Drost

Senior Consultant

Business Analyse Data Modeling & Architecture

Elke opdracht en organisatie brengt nieuwe inzichten. De opgedane kennis en ervaringen neem je mee in je volgende opdracht. De mogelijkheid om een opdrachtgever te kunnen helpen en mensen met resultaten blij te maken, levert heel veel energie op.

Naar de Bron

Misschien is dit ook iets voor jou?

Ontdek meer

Artikel geschreven door: Sandra Bank

Novisource on tour met Sandra Bank

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

Digitale transformatie bij het Oranjefonds

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

Klimaatcrisis in Nederland

Lees meer

Naar de Bron

Copyright 2023 Novisource