ING MiFID II

Schrijver: Novisource

ING

Het bedrijf

Beleggen zit in het DNA van ING. Al in 1881 begon ING mensen te helpen met sparen en was het de eerste bank die kleine bedrijven vooruit hielp. De vakmensen van de bank willen met passie voor het vak een aanbod voor je samenstellen. Maar de belegger neemt zelf de beslissingen. Zo kunnen beleggers zelf hun toekomst vormgeven, voor de dingen die zij belangrijk vinden.

Opdracht

De Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) is een Europese richtlijn voor de regulering van beleggingsdiensten en gereglementeerde markten, die in 2007 in werking trad. Deze richtlijn bleek in een evaluatie echter tekort te schieten op het gebied van transparantie. Om deze reden, en vanwege technologische ontwikkelingen, is de richtlijn herzien en op een aantal punten aangescherpt. De vernieuwde richtlijn wordt MiFID II genoemd. Deze moet er vooral voor zorgen dat beleggers beter worden beschermd. Zo moeten beleggingsondernemingen hun dienstverlening uitvoerig documenteren en deze informatie aan hun klanten ter beschikking stellen. Uiteindelijk moet de richtlijn ervoor zorgen dat financiële markten beter functioneren door meer efficiëntie, stabiliteit en transparantie.

MiFID werd in januari 2018 van kracht. Vandaar dat ING bij Novisource aanklopte. ING moest voor de deadline van 3 januari 2018 MiFID II geïmplementeerd hebben. Door de reikwijdte van MiFID II moest een grote verandering binnen de beleggingsdienstverlening worden doorgevoerd.

Oplossing

Novisource ging de dialoog aan met ING over MiFID II en de beleggingsdienstverlening. We hielpen ING graag met het voldoen aan de nieuwe regelgeving: we vinden het vanuit onze kernwaarden een goede zaak dat financiële markten transparanter worden en beleggers nog beter worden geïnformeerd en beschermd. We namen het initiatief voor een ‘gap-analyse’, waarbij de huidige situatie is vergeleken met de gewenste situatie. Op basis daarvan hielp Novisource zowel inhoudelijk als op coördinerend vlak bij het concreet maken van de impact van MiFID II en het definiëren van oplossingen. Door de samenwerking met Novisource was ING in staat om binnen de deadline de benodigde wijzigingen door te voeren en zo het doel te behalen: ING was MiFID II-compliant per 3 januari 2018.

Naar de Bron

Digitale transformatie bij het Oranje Fonds

-

-

In de categorie Detachering en Recruitment scoort Novisource op o.a. samenwerking, expertise, kwaliteit als resultaten vier van de vijf sterren. Een hele mooie beloning voor het harde werken van al onze collega's! 

Naar de Bron

Misschien is dit ook iets voor jou?

Ontdek meer

Artikel geschreven door: Novisource

NIBC Buy to let

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

NIBC - Digital Customer Experience

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

Implementatie van ING Merchant Services

Lees meer

Naar de Bron

Copyright 2023 Novisource