Implementatie van Datawarehouse, Reporting Facility & Governance

Schrijver: Novisource

Het bedrijf

Een financiële dienstverlener

De opdracht

Een van onze klanten koos ervoor om haar volledige hypotheekadministratie uit te besteden aan een tweetal externe partijen. Geen probleem natuurlijk, maar het leidt er wel toe dat de enorme hoeveelheid klantdata die maandelijks van beide partijen afkomt, afwijkend is in zowel content als format.

Daarnaast bevat deze data regelmatig onjuistheden en/of ontbreken er velden. Bovendien leidt de handmatige werkwijze wat betreft controle, verwerking en rapportage tot Operational Risks en inflexibiliteit bij wettelijke wijzigingen en verbeterinitiatieven.

Onze aanpak & resultaat

We besloten een roadmap uit te tekenen die de komende 2,5 jaar moet leiden tot een centrale hypotheekadministratie, een reporting facility voor alle medewerkers en een consistentie downstream van data naar alle hypotheekgerelateerde systemen.

Hierdoor konden we het data warehouse en BO Universe - de Reporting Facility - implementeren. Daarna volgde het zogeheten financial sub-ledger binnen het Management Information System (MIS) en de uitrol van de rapportagetool PRoMMiSe. De laatste interfaces, data-rationalisatie en integratie van de historische hypotheekdata, volgden een jaar later.

Deze oplossing levert vooral op kwalitatief vlak veel op: verlaging van het operationele risico, een toename van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van data en het elimineren van veel foutgevoelige (handmatige) processen. Het geeft medewerkers daarnaast inzicht in datamanagement, governance en business rules.

Naar de Bron

Christian Plaizier

Financieel directeur

Gedreven aanpakker en bruggenbouwer

Hoe wij ons als Novisource collectief inzetten voor onze klanten, iedere dag weer - daar word ik vrolijk van. De gedrevenheid van iedere collega en de manier waarop we met de Academy ieders kennis up-to-date houden, vind ik heel waardevol.

Naar de Bron

Misschien is dit ook iets voor jou?

Ontdek meer

Artikel geschreven door: Novisource

Digitale transformatie bij het Oranjefonds

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

De plicht en noodzaak tot verstrekking van ESG-gerelateerde informatie

Lees meer

Artikel geschreven door: Novisource

Klimaatcrisis in Nederland

Lees meer

Naar de Bron

Copyright 2023 Novisource